30 mei, de terugreis


De volgende ochtend konden we het wat kalmer aan doen, want de bus ging om 10:30 uur. Het was nog behoorlijk zoeken naar de halte en eerst stonden we zeker 15 minuten bij de verkeerde bushalte totdat doorvragen leerde beneden aan de weg te gaan staan waar de bus vanaf Logroño naar Pamplona stopt.

 

1 

Amerikaanse meisjes met kegels

 

1

La Estellesa de bus

 

Een stel Amerikaanse meisjes passeerden ons, die we al dagen eerder hadden gezien. Ze hadden kegels bij zich die weinig wogen en waarmee ze goed overweg konden. Ze hadden inmiddels beiden een lap om de knie en trekkebeenden behoorlijk. Of ze Santiago zouden halen? Ze dachten van wel.

De bus brengt ons in een paar uur naar Pamplona, waar we tot 18:00 uur moeten wachten om naar Roncesvalles te komen. De bus gaat maar een maal per dag en zondags helemaal niet. In Pamplona is genoeg te zien om de tussenliggende tijd door te komen.

Als we ’s avonds om 20:00 uur in Roncesvalles komen is Pablo onze Nederlandse hospitalero zo vriendelijk om ons naar St.-J-P-d-P te brengen, waarna we bij Mme Etchegoin weer overnachten. De auto staat er nog gelukkig compleet.

 

1    11111

La Negrita Guapa!                                                  en de Mareyeur Retraite! (Gepensioneerde zeeman)

 

De terugweg via de autoroute loopt voorspoedig en beiden verheugen we ons op het volgende stuk aankomend jaar!

 

tab

(de reis werd vervolgd in juni 2007)